У вирі глобалізації , поширення різних видів комунікації,  нових можливостей опинитися на протилежній частині півкулі менше ніж за добу, виникає потреба йти в ногу з часом. Тепер я можу дати якомусь просунутому тубільцю чи  пафосному європейцю всю необхідну інформацію про себе за секунду. Як це? Та дуже просто! Я  дам йому свою візитку, за допомогою якої він зможе побачити мої фото, контактні дані і ім’я з прізвищем і, о боже мій, знайти мене у Facebook 🙂

Звичайно ви можете всю цю інформацію написати на салфетці ручкою, чи намалювати на тілі помадою, якщо у вас будуть необхідні інструменти. А якщо ні?

Пропоную вам дуже практичну ідею. Зробіть собі візитні картки. Повірте, вони вже давно перестали багато коштувати і довго друкуватися. Я вам навіть спрощу життя і навчу поетапно як зробити візитки.

Отже:

  1. Напишіть на листку чи в текстовому редакторі всю інформацію про себе, якою ви б хотіли ділитися з іншими.
  2. Макет. Якщо ви знаєте Photoshop або інші графічні чи векторні редактори, ось параметри макету для друку:
  • Малюнок №1. Ось такі параметри розміру візитки у вас мають бути.
  • Дальше ви обираєте шрифт, вставляєте чи копіюєте текст, картинку і т.д. (!!! Всі ваші головні елементи мають бути на відстані не менше ніж за4 ммвід країв, інакше їх може обрізати).
  • Параметри зберігання. Зверну вашу увагу на те, що ви зберігаєте у TIFF а не у JPEG. Ось картинки як зберігати. Уважно скопіюйте параметри з малюнку №2 і №3.

Так само і другу сторону візитки, якщо вона передбачена. Але якщо ви відчуваєте, що вам далеко до дизайнера, вам не шкода пару гривень, краще підіть до майстра своєї справи, він вас позбавить цієї роботи.

  1. Наступне, що ви маєте зробити, це віддати візитівки в друк. Отже, якщо ви вже маєте макет і знаєте який папір ви хочете, ви можете знайти хорошу на вашу думку поліграфічну фірму і переслати макет і всю необхідну інформацію по електронці. Якщо ви нічого не маєте і нічого не знаєте, тоді ви йдете на фірму, розробляєте з дизайнером макет і обираєте папір та спосіб друку (це займає не довго, якщо ви не педант) і у всякому випадку через 2-4 дні у вас вже будуть ваші особисті гарненькі візитки.
  2. Ціни дуже різні. Я зробила собі двосторонні візитки на дизайнерському папері за 76 грн/100шт. а можна  простіші за 100 грн/1000шт.

Все! Тепер ви модні і сучасні. Справді хороша річ! Рекомендую, особливо людям творчим, особливо фотографам 😉

Ось мій макет для прикладу:

 

Share Button