як навчитися гарно фотографуватиДекілька місяців тому, коли я ще перебувала далеко від України, на чудовому острові Шрі Ланка, я провела свій перший онлайн семінар на тему: “10 способів зробити так, щоб ваші фотографії подобалися не тільки вам”.

Тема удосконалення своїх навиків завжди актуальна, а оскільки на вебінар потрапила тільки частина теперішніх читачів блогу, я вирішила зробити статтю, в якій хоч коротко, та все ж розписала ці 10 способів, яким був присвячений даний проект.

Отже, 10 способів зробити так, щоб ваші фото подобалися не тільки вам:

1)    Робіть фотографії правильно (Композиція. Експозиція. Золоте січення). Всі ці терміни ви можете знайти у Гуглі, або ж заповнити форму вкінці статті, та незабаром мати змогу доєднатися до навчального курсу, де будуть детально розглянуті всі технічні та естетичні сторони фотографії.

2)    Вивчіть свій фотоапарат. Обов’язково почитайте МБК (маленька біла книжечка), інструкція до вашого фотоапарату.

3)    Вивчайте візуальне мистецтво. Ходіть в картинні галереї, дивіться авторське кіно, розглядайте роботи інших фотографів, які є авторитетними для вас. Дивіться час-від-часу фото сайти, різні рубрики. Не зациклюйтеся на одному  жанрі.

Ось перелік статтей на моєму блозі, тут ви також можете почерпнути багато цікавої інформації та натхнення: https://martatrotsiuk.com/site-map

4)    Робіть емоційно заряджені кадри! Не заставляйте себе фотографувати коли у вас немає настрою. Ваші фото мають виражати і/або викликати емоції.

Ось хороша вправа для налаштування на хорошу фотосесію і на визначення того,  що ж вам найкраще вдасться сфотографувати в даний час:

а)    Випишіть на листок те, що викликає у вас найбурхливіші емоції: любов, злість, сум, сором…

б)    Після цього подумайте над кожним з цих відчуттів, нехай у ваших думках виникне певна асоціація. Спробуйте уявити, сформувати візуальний образ, який навіяний вашими емоціями. ЦЕ може бути як статична картинка, так і дія, сюжет.

в)    Запишіть побачене, уявлене. Це і буте те, що ви найкраще зможете втілити у фотографії на даний момент.

5)    Попросіть про критику фотографів, просто людей мистецтва та близьких вам людей, яким ви довіряєте (бажано не менше 6-ти загалом).

6)    Фотографуйте не менше 2-х разів на тиждень.

7)    Напишіть текст до фотографії,  про її ідею. Це буде своєрідним доповненням і гарним поштовхом до роздумів над наступною ідеєю.

8)    Беріть приклад з інших фотографів, які вам подобаються. Їхня біографія, стиль зйомки, шлях та  ставлення до фотомистецтва.  Але не копіюйте повністю чужі  роботи, чи стиль. Вони мають бути всього лише прикладами. Все інше ви віднайдете в себе всередині, де знаходиться ваш творчий потенціал.

9)    Вивчіть програми (-у) обробки фотографій (лайтрум, фотошоп, камера рав…)

10) Виховуйте в собі такі позитивні риси, як: терпеливість, любов, відкритість до нового, комунікабельність, щирість, безпосередність.

Якщо вам була цікавою дана стаття, але ви хочете ще, більше і більше цікавої та корисної інформації, яка б допомогла вам якісно покращити ваш рівень у фотографії, віднайти власний стиль та ніколи більше не стидатися показувати свої фото іншим, я готова вам з радістю допомогти.

Заповніть форму нижче, та очікуйте нових статей, онлайн семінарів та воркшопів зовсім скоро:

Ваше ім’я:
Ваш E-Mail:


 

Share Button