Цікаво пробувати щось нове, але не менш цікаво пробувати щось, чим користувалися наші батьки, діди чи навіть прадіди. Речі які майже зникли із  вжитку.

Однією з таких речей є стара плівка, яка, можливо, десь завалялася і у вас в шухлядах. Ось приклад як вона може виглядати:

Свема – розшифровується як “Світлочутливі матеріали”.
Вперше цю плівку мені спрезентував мій друг. Вона була навіть не в касеті, 36 кадрів в чорному спецпапері. Дуже вже стало цікаво, що з цього може вийти, адже плівка  1981 року виробництва (мене ще й на світі не було, коли її виготовили ), ну і звичайно термін придатності дааавно минув!
Взяла я свій старий ФЕД, поставила туди плівочку (вже заправлену в касету, звичайно) і вйо фотографувати!
Довго я вифотографовувала ті 36 кадрів. Дуже вже відповідально ставишся до плівки після цифрового фотоапарату з картою пам”яті на 4гб, 8гб. Проявив плівку мій вчитель Шипунов Ю.П., відсканувала  в фото салоні…і так мені сподобалося те, що побачила!!!!  ЧБ фото, не надто контрастні, поцарапані, зернисті, а потім (на інших плівках)  запліснявілі з дивними візерунками. Ух!
Зараз мало фотографую на плівку…сидить одна в мене в фотоапараті, а фотоапарат висить на дверях кладовки…чому? ХЗ, до плівки настій треба специфічний напевно!
Ось декілька фото з прострочених, раритетних плівок:

Використовуйте, люди добрі, плівку! Натхнення вам і задоволення від непередбачуваного результату! 😉

Share Button