На минулих вихідних я і мій хдопець Орест, їздили в Польщу.

Ціль: потусуватися, відпочити, проштампувати мою візу ну і враження, задоволення, а ще деяка робота у Ореста.

Виїхавши в п”ятницю ввечері, годинка так 17.00 зі Львова, в 21.00 за польським часом (-1 година) приїхали на місце нашого проживання.

Львів-Шегині-піший кордон-Медика-Перемишель-Жешів.

Трошки про Жешів:  місто в південно-східній частині польщі, за розмірами  приблизно таке саме як Франківськ. Дуже миле, європейське і затишне.

Що там цікавого? нууу…крім великих торгових центрів, гарних костелів, площі і  старовиннх вуличок? Та нічого напевно…але цього вистачає для тих, хто хоче спокою і  естетичної насолоди.

Rzeszów / Жешув:

 

Далі про Ланцут, в який ми поїхали, бо в Жешові було скучновато.

Зовсім маленьке містечко, але славиться воно великим і дуже красивим палацом.

Цей замок є одним з найбільш добре збережених резиденцій на сході країни. Крім розкішного замкового палацу, збереглися бастіонні мури, цілий комплекс допоміжних будівель і неземної краси ботанічний сад (який ми бачили тільки на фото, бо споглядати його треба влітку).

Łańcut / Ланцут:

А це так….щоб живіша розповідь була))) Жили ми самі в класній квартирі, ключі від якої нам люб’язно дав Орестовий знайомий Лешик (який в той час засмагав десь на Філіпінах). Привезли ми йому горілки української, а в замін (так вийшло) стягнули плящинку польського вина. На другій фотографії наш сніданок.

Цікарі речі для тих, хто ще в Польщі не був:

  • іжа в Польщі коштує приблизно так само як і в нас
  • піший кордон – це щось і з чимось, якщо хто не пробував, їдьте в Шегині!
  • майже кожне, навіть дуже маленьке містечко (таке як Ланцут наприклад) – це як добре відреставрований шмат Львова, а то і цілий Львів

Якщо хтось має щось додати чи хоче запитатися – я вся увага і мій блог у вашому розпоряджені))

Щиро, Марта))

 

 

Share Button