Останні три роки я активно подорожую. Кожна подорож – це надзвичайна пригода і не робити фотографії, не колекціонувати спогади просто не можливо.

Одного разу я вже ділилася своїми набутками та знаннями у тревл фоторафії (онлайн семінар “Travel Photography.  Спогади в кишені“), а зараз я хочу разом з вами обговорити цьогорічних переможців  у одному з найпрестижніших фотоконкурсів у світі  Sony World Photography Awards, номінація Travel, тобто Подорожі.

Рікардо Телес, Бразилія. Roads of Grains (Дороги зерна)

“Виробництво продуктів харчування є глобальним викликом.

Виробництво зерна у Бразилії  росте дуже швидко, щорічно б’ючи рекорди. Це спричинено розширенням територій для засівів та постійним покращенням технологій. Але, в той же час, інвестицій у транспортну інфраструктуру не вистачає. Зерно здебільшого транспортується вантажівками, які проїжджають більше ніж дві тисячі кілометрів від місць посівів на середньому Заході і до портів на Сході.

Цей фоторепортаж про життя людей, які беруть участь у траспортуванні зерна.”

Як ви могли подумати, тема зовсім не затійлива, нічого супер оригінального на вашу думку? То чому ж ця серія виграла у такому престижному конкурсі?

Тенденція до глобалізації та урбанізації проглядається і у мистецтві. Успішні проекти зазвичай мають соціальні теми, наповнені історіями з життя і здебільшого проблемами людей.

Навіть у жанрі Тревл фотографія, цьогорічні судді конкурсу від Соні, не зрадили цим тенденціям.  Особисто моя думка така: дана серія є однозначно якісним та цікавим матеріалом, та не у категорії Тревл, швидше у категорії Жанр чи Репортаж.

2 місце: Wilfred Berthelsen, Норвегія. “Ведмеді і птахи”

“Ведмеді і птахи” – це серія чорно-білих  фотографій зроблених у Норвегії, архіпелаг Шпіцберген.

Матеріал взято з: http://worldphoto.org/

Ну як вам історія про ведмедів у далекій Норвегії? Також цікаво, “Але хіба ж це тревл фото?” –  запитаєтеся ви. 🙂

[poll id=”3″]

Share Button