Привіт усім!

  Мене попросили написати про перехід через  піший кордон з України до Польщі. І це дійсно цікава і актуальна тема))

  Одразу хочу попередити усіх бажаючих спробувати цей досвід, що це буває не просто і не завжди приємно. Після того, як поставили обмеження на перенесення алкоголю і сигарет, черги  на кордоні зменшилися. Але зараз є інша проблема – ажіотаж з ковбасами і різними м”ясними продуктами. Тож ті, хто думають, що черг хоча б  в сторону України немає, помиляються.

Мій досвід:

  Приїхавши в Медику близько 18:30 я із своїми новоспеченими друзями, з якими познайомилася в маршрутці (2-є хлопців спортсменів з  тренером і жінка, що мала багато сумок і дуже поспішала у Львів), пішли до польської частини кордону. Там вже стояло людей десятеро  коло турнікету. Простоявши 15 хвилин, нам хтось сказав, що проблеми з комп”ютерами і нас не пропускали ще хвилин 30. За цей час ззаду нас сформувалася черга  приблизно з двадцяти людей. Почали врешті пускати і тут почався головний атракціон. Бабки з сумками, діди з перегаром, матюкливі хлопи і дівки і все це рвалося, сунуло, перло на нас і в сторону дверей. Пахло ковбасою. Поляків пропускали через вхід для інвалідів, а українців з інтервалом в 15-20хв.

  Пройти на нейтральну територію мені вдалося в 20:30 за допомогою друга-спортсмена, який стримуючи навалу людей сказав: “Мартуха, давай, пробивайся”…на пункті української митниці також були затримки, певно пили каву 😉 але, незавжаючи на це, через 15 хвилин я вже стояла на українській землі-ненці. Побігла на останню маршрутку до Львова і незабаром до мене підсіли мої друзі по пригодам.

  Головна мораль: виділяйте на перехід кордону багато часу, мінімум на годину більше ніж планували до того. Наберіться терпіння до людей. Вам може пощастити, так як нам, коли ми п”ятничним вечером йшли в сторону Польщі і затратили тільки 30хв, але це швидше щасливий виняток. Піший кордон – це дешевше, але деколи краще заплатити і переїхати його.

Share Button