Я завжди намагаюся донести до людей, які цікавляться фотографією та хочуть навчитися гарно фотографувати, що техніка, круте студійне світло, професійні моделі – це добре, але це зовсім не запорука успіху.

   Я прихильниця ідеї, що формула успішних творчих фотографій приблизно така: Ідея + Деякі зусилля + Частинка душі автора.   

Звучить романтично, чи не так? 😉

Та я приготувала для вас наглядний приклад, щоб не бути голослівною 😉

Сьогодні я вирішила сфотографувати щось у своїх улюблених жанрах (Ню чи Портрет), так як вже скучила за цим видом творчості. Останнім часом я переважно фотографую тревл фото, так як  постійно у мандрах. Отже, я прокинулася з цією нав’язливою ідеєю, власне моє бажання – це все, що у мене було. Ні студії, ні моделі, а фотоапарат Canon 600D + Kit 18-55 (тільки не питайтеся чому я використовую такий об’єктив). Зовсім не густо, скажете ви.

Та, насправді, у мене було все. Моделлю можу бути я, немає портретника, то буде базовий штатник, мій штатив – моя тумбочка, день тільки почався – от і світло, байдуже, що не ідеальне.

20 хв – і я маю фото, потім ще 30 хв у Фотошопі і я маю фото якими повністю задоволена. Я втамувала свій творчий голод і, надіюся, переконала вас хоч трішки, що і з мінімальними ресурсами можна бути креативним 😉

Фантазуйте, креативне і не думайте шаблонно. Якщо ваш улюблений жанр – пейзаж, чи стріт лайф, чи макро – я впевнена, моя формула спрацює всюди. Пам’ятайте, головний ваш ресурс та інстурумент – ваша уява та бажання ;-)

Щиро, Марта Троцюк.

Share Button