Влітку я побувала у дивовижних місцях, які зобов’язаний побачити кожен  іноземець, що приїжджає в Україну, інакше не можливо повністю осягнути її красу. І зовсім не припустимо щоб там не побував кожен українець!

Цей шматочок Раю знаходиться у Хмельницькій області. Дністер і його притоки неспішно течуть між пагорбами звивистими синіми стрічками, утворюючи каньйони.

Поблизу, можна навіть сказати “на” одному з таких каньйонів, стоїть надзвичайної краси місто Кам’янець-Подільський.

 Раджу всім, хто поїде в Кам’янець-Подільський не пропустити можливість помандрувати  каньйонами Дністра. Особливо гарна місцина називається Бакота.   Це колись був населений пункт, але під час будівництва ГЕС мешканців виселили у сусідні міста, а територію повністю затопили водою. Ось, що пише Вікіпедія про це місце: “Сьогодні Бакотою умовно називаються місця вздовж берега Дністра, розташовані по сусідству із залишками монастиря. За даними метеорологів, в цьому районі існує своєрідний унікальний мікроклімат — середньорічна кількість тепла на 1 кв. м. тут рівнозначно ялтинському, а скелі і ліси захищають узбережжя Дністра від північних повітряних потоків. Мальовнича природа і романтичний імідж цих місць приваблюють сюди численні потоки паломників і мандрівників. Останні роки Бакота стала Меккою шанувальників «рольових ігор» і послідовників численних екзотичних релігій.”

Наступні фотографії були зроблені під час мандрівки берегами Дністра, його заплавами і притоками.

Ці місця надзвичайні і привітні до подорожуючих. На берегах будуються відпочинкові комплекси, по річці курсують катери, пароми, човники.  А у Кам’янці-Подільському бажаючі можуть навіть з банджі стрибнути.

Бажаю вам приєних подорожей! Чекаю від вас вражень, коментарів і фотографій.

Щиро, Марта 😉

Share Button