Копирсаючись у інтернеті і шукаючи близькі мені по жанру сюрреалістичні зображення, я наткнулася на дуже цікавого українського автора Станіслава Одягайло.

Фотохудожників у жанрі сюрреалізм не так вже й багато, а тим більше хороших і ще й в Україні. Для задоволення своєї допитливості, ну і вашої також, я сконтактувалася з Станіславом і взяла в нього невеличке інтерв’ю.

Про:

33 роки

2 освіти: дизайнер та біолог

живе у Києві

1)     Чи приходили вам у снах коли-небудь ідеї, які ви згодом втілювали у своїх роботах?

Станіслав: Частина моїх творчих робіт насправді, частково образами або сюжетом, приходили мені у снах, але частіше – це просто ідея, яку втілюю візуально.

2)     Чи виставляли ви свої роботи на виставках?

Станіслав: Інколи виставляю роботи на виставках, але не персональних. Часто це міжнародні конкурси, або бієнале.

brain work

3)     Ваша робота пов’язана з візуальним мистецтвом, чи можливо ви є прихильником думки, що де є оплата за творчість, там творчості вже немає?

Станіслав:  Оплата за творчість – це нормальний стан речей, але він більш логічний і справжній, якщо має витоки з “чистої творчості” – безвітплатної по своїй суті. Коли митець в емоційному пошуку і візуальне містецтво для нього інструмент – поняття грошей відсутнє, але тільки, якщо він не створює нові банківські купюри ))

4)     Якщо б ви мали можливість зустрітися з будь-якою особою, попити з нею чаю і почерпнути знання та натхнення від неї, хто б це був?

Станіслав: Це може бути будь яка цікава людина. Тут немає пріоритетів по соціальній та гендорній приналежності, але набагато приємніше бути цікавим для когось, якщо це дозволить знайти особисті відповіді та рішення в спілкуванні.

memoirs on spring

5)   Я читала, що натхнення ви черпаєте у музиці. Назвіть декілька композицій чи виконавців, якими ви б хотіли поділитися з читачами.

Станіслав: В музиці більш за все полюбляю ембіент, нео-соул, тріп-хоп, дабстеп. Будь який меломан зразу може зробити висновок, що це дуже різні жанри , але все знов таки залежіть від настрою. Останнім часом я слухаю Little Dragon і Cliff Martinez. Ця музика зараз відповідає моєму внутрішньому світу.

6) У багатьох творчих людей бувають моменти коли пропадає натхнення, чи була схожа ситуація у вас? Що ви робили у цей період, як боролися, чи не боролися з цим?

Станіслав: Для мене натхнення являє собою різні прояви – сьогодні ти в студії і працюєш з моделлю, або об’єктом для створення образу, а завтра ти подорожуєш і в тебе зламалося авто, далеко від населенного пункту, та для того щоб знайти СТО і подорожувати далі потрібне також натхнення 🙂 Натхнення в житті і творчості – це дуже блізькі речі. Якщо хто небудь стверджує, що його втратив – може саме час перейти на іншу сходинку …

Дуже цікаві у автора погляди і думки, а фотографії наповнені змістом. Приємного перегляду!

Щиро ваша, Марта 😉

wishes submission

 

bonsai

soul education

Kherson winter

aquarium

to catch a wind

Share Button