У вас бувало таке, що вас нервують всі ваші фотографії? Що вам негайно хочеться зробити якусь нову, класну, ефектну  фотографію на якій  ви б собі подобалися?

Не проблема!

Я вам розповім як і де! А також про всі суворі заборони.

Не надто важливо який у вас фотоапарат. Звичайно краще коли це не 2-х мегапіксельна камера телефону, або веб-камера. Але навіть з допомогою таких інструментів можна зробити досить хороші кадри!

Спочатку огляніться навколо. Знайдіть добре освітлене місце, краще навпроти вікна. Придумайте фон (він має бути таким, щоб не відволікав від вас, щоб був максимально однотонним і без надлишкових деталей).  Якщо вже пізній час і природнього світла немає, але вам вже і негайно припекло сфотографуваитися, шукайте джерело штучного світла. Люстри на стелі – не найкраща ідея, бажано знайти якийсь світильник, торшер, настільну лампу і направити світло в свою сторону (після декількох кадрів ви знайдете правильну відcтань і кут падіння світла)

Як тримати чи де поставити фотоапарат? Все дуже просто! Якщо у вас немає штативу, його можна замінити так: стіл, стопка книжок, підвіконня, людино-штатив (брат, сестра, кохана людина, друг, батьки). Можна тримати фотоапарат на витягнутій руці (але це далеко не завжди найкраща ідея). Не забудьте перевести режим зйомки в 10 секунд очікування.

Коли імпровізоване світло виставлене і камера встановлена в напрямку вас, ідіть до дзеркала. Кривлятися треба! Ви маєте знайти такі емоції і вираз обличчя, щоб ви собі сподобалися (дуже прошу, не перегравайте ;-)).

Паза, світло, місце – є! Наступний крок – ваш зовнішній вигляд. Тут дуже обережно! Перш за все згадайте який вираз обличчя ви обрали, які емоції, а потім подумайте де ви такі емоції бачили вживу, або у професійному виконанні. Який вигляд мали ті люди…в чому вони були одягнені, чи доречний макіяж, який, яка зачіска і т.д….

Уявіть себе актором перед виступом і ідіть на сою сцену – вже підготоване місце зйомки.

Можна також фотографувати себе в дзеркало. Проявляйте креатив! Включайте у ваш кадр додаткові аксесуари, якщо потрібно.

Діло зроблене, фотографія є!

Постобробка – не найважливіший, але важливий нюанс (особливо коли засоби і умови зйомки не найкращі). Якщо ви не володієте навиками користування Photoshop чи інших графічних редакторів – не біда. Простенька корекція зображення (насиченість і контрастність, кольорокорекція), доступні і у  Microsoft office picture manager, або хороша і проста  онлайн програмка http://www.picnik.com/.

А тепер про заборони!

Давайте виховувати культуру і смак у собі! Не мавпуйте чиїсь погані приклади, не робіть  фотографії за допомогою ава-програм, не клейте на фото ніяких наклейок, не підписуйте фотографії філософськими фразами, не корчте дурні обличчя,  не робіть ось так:

1. Помилка: губи, телефон, умивальник в кадрі…і т.д…..Образ чого, чи правильніше кого тут? Ви такий хочете? Ні? НЕ робіть так!

2. Помилки: обрізані руки (не будьте ампутаторами), фон (забагато деталей).

3. Помилки: спалах а дзеркалі. Вас не  видно, виглядає жахливо.

Бажаю зробити хороші кадри! Буду рада їх побачити 🙂 Чекаю на питання, пропозиції або зауваження.

Щиро, Марта!

Share Button