І знову я повертаюся до теми НЮ фотозйомки. І знову я вирішила одразу після фотосесії запитатися у своєї моделі про її погляд на цей особливий і, чомусь, такий незрозумілий для декого жанр, як НЮ.

Перш за все давайте поглянемо далеко-далеко в минуле. Ще до винайдення фотографії, навіть до винайдення електрики, колеса, ще до того, як люди дізналися про те, що наша планета кругла, ще багато-багато часу до того, художники зображали оголене людське тіло. Напевно це тому, що тіло з’явилося з народженням, еволюцією, зародженням першої людини. Немає нічого природнішого, ближчого і ріднішого для нас, ніж наше тіло.

Ми були голі, і ми є голі зараз. Все, що на нас одягнено, колись скидається і ми залишаємося теплим, м’яким, живим тілом. То чого тут соромитися, боятися чи бридитися? Чому хтось не розуміє навіщо фотографуватися голим? А навіщо фотографуватися усміхненим, навіщо фотографуватися з відкритими очима, навіщо взагалі фотографуватися? Спогади, гарні емоції, погляд на себе зі сторони, очима іншої людини, естетичне задоволення, досвід, заради мистецтва. Всі ці відповіді можна застосувати до кожного жанру у фотографії і НЮ не виняток.

Ловіть дуже коротке, лаконічне відео з недавньої фотосесії:

Ось ще одне відео з Ню фотосесії на природі та розмовами про творчість: https://martatrotsiuk.com/archives/4937

А чи думали ви колись про Ню фотосесію? Можливо, вона вже у вас була? Поділіться своїм досвідом у коментарях знизу, мені дуже цікаво 🙂

Щиро, ваша Марта Троцюк.
Давайте фотографувати зі смаком! 😉

Share Button