Чи бувало у вас таке, що давно нічого не фотографували? Або можливо вас давно просили про фотосесію, але ви не знаходили часу? А може ви взагалі боїтеся фотографувати людей? Вам страшно за результат який вийде, тобто що нічого не вийде?

З власного досвіду і досвіду знайомих  я написала про те, що відбувається дуже часто! І від цього є одна проста пігулкамиттєва дія, заряд, рятівний імпульс!

Сиділа я в готелі на 16-му поверсі, спека ззовні, а тут кондиціонер і так нікуди не хотілося виходити. Я знала про чудовий відкритий басейн на даху  з виглядом на Бангкок мегаполіс, але продовжувала просиджувати свій дорогоцінний час нічого не роблячи. Щось з середини крутило від бездіяльності, але розм’якле  тіло не слухалося. Я задивилася у вікно і побачила хмари, що скупчувалися на горизонті: «Скоро буде дощ» –   я подумала,-  «Блін, скоро буде дощ і більше не буде можливості пофотографувати на тому  даху!». Цей рятівний імпульс і збіг обставин заставили мене зіскочити з мого м’якенького сідала, взяти фотоапарат, Ореста, який був поруч, і швидко покарабкатися на декілька поверхів вгору до басейну, щоб випередити зливу.

чоловіча фотосесія

3 хв, щоб діститися місця зйомки+5 хв фотосесії (Орест не найтерпеливіша модель)+10 хв  Фотошопу = повноцінна фотосесія за 18 хв., багато драйву і нарешті здійснене бажання пофотографувати кохану людину 😉

мужская фотосесия

Отже, як зробити  фотосесію за 18 хв? Слухайте свої імпульси і не будьте прискіпливими ні до техніки, ні до моделі, ні до місця. Повірте, якщо є запал, кураж і бажання, ваші фото будуть хорошими і цінними, процес веселим і в результаті ви будете задоволені собою.  Також щоб не впадати у сплячку, особливо зараз у зимовий період, або для того, щоб прокинути свою музу, підживлюйте себе мотивуючими та надихаючими відео, фото чи музикою.

Bangkok_9

Ось Відео для натхнення та емоцій – черпайте;-)

Також вам буде корисною стаття про те Як досягти емоційності у фотографії і що це таке.

Стаття про те, як я фотографую чоловіків (примінимо також і до фотосесій людей загалом) – тут ви знайдете мій власний досвід і можливо позбудетеся деяких стереотипів.

РОбіть деколи встряски для себе і своєї творчості! Просто коли лапаєте себе на неприємному відчутті з приводу своєї бездіяльності, піднімайте свій зад і ідіть творити))

моделі чоловіки

Успіху! Щиро, Марта!

 

Share Button