Передісторія:

Чи бували ви колись на open air вечірках (вечірках під відкритим небом)? А уявіть собі таку вночі, десь далеко серед лісу з вражаючою ультрафіолетовою підсвіткою, скажено красивими інсталяціями і космічними звуками.

Коли опиняєшся у такому, без перебільшень магічному місці, мимоволі забуваєш все, що донедавна було таким важливим. Можете назвати це “професійною деформацією”, але коли мене переповнюють такі яскраві емоції, моя рука мимоволі тягнеться до фотоапарата, щоб вирвати цю мить і залишити спогадом назавжди.

Оскільки на таких вечірках я бувала не раз, з часом придумала як можна зробити хороші, яскраві та емоційні портрети при таких, м’яко кажучи, складних умовах зйомки.

Ось ідея як фотографувати портрет, якщо навкруги темно, хоч око виколи, але є яскраві джерела світла і флуорисцентні статичні об’єкти та люди, які теж світяться.

Зізнаюся, штатив я з собою на такі заходи не ношу, думаю ви розумієте чому 🙂 в такому випадку доводиться компенсувати довгу витримку та зйомку з рук спалахом.

“Спалахом? Фу!” – скажете ви. Не поспішайте, працювати зі спалахом можна по-різному. Якщо ви маєте автономний спалах-чобіток, ви легко зможете управляти інтенсивністю світлового імпульсу і розташовувати його будь де. Та, навіть, якщо у вас є тільки вбудований у камеру, також не біда, головне, трішки поекспериментувавши визначити саме ту витримку, яка дозволить достатньо промалювати задній фон, який світиться, і не пересвітити спалахом передній фон, людину.

Для того, щоб зменшити силу світлового імпульсу у вбудованому спалаху, використайте білий папір.

%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%85-%d1%96-%d0%bf%d0%b0%d0%bf%d1%96%d1%80

 

Використовуючи спалах, ви зможете підсвітити головний об’єкт та залишити його чітким, і витворяти просто скажені речі з джерелами світла та й всім навколо, що світиться. 

Ось EXIF однієї з фотографій:

Схожі фото можна робити і вдома і в студії, будь-де.

Для цього вам знадобиться ультрафіолетова лампа, та предмети, які під її дією світяться (майже всі білі речі та деякі яскраві кольори). Також цікава ідея, спеціальні флуоресцентні фарби, якими можна розмалювати практично все і модель також, якщо вона, звісно, не буде проти 🙂

w

 Бажаю вдалих експериментів і чекаю ваших фото 😉

Дякую моєму другу і чудовому фотографу
Андрію Пастернаку за те, що був моєю моделлю, моїм фотографом і компаньйоном на цій скаженій вечірці 🙂

Share Button